Nākamās meistarklases
Pēc fantastiskā austeru vakara februārī ir pienācis laiks to atkārtot ar vēl lielāku jaudu. Noteikumi nemainās - izcilas austeres Renāra Purmaļa vadībā un šampanietis, ko papildinās Oskara Vārenberga stāsti par Šampaņu.
Vakara ietvaros būs iespēja vērot Renāra roku veiklību, laužot vaļā vairāku veidu vissvaigākās austeres, kā arī ielaisties sarunās par austeru veidiem, īpašībām un to ietekmi uz mīlas dzīvi :))
Jaungada svinības ar iespaidīgāko skatu pilsētā ir atgriezušās. Krāšņākās jaunā gada ballītes, kādas jebkad esam rīkojuši, vairākkārt esam piedzīvojuši tieši šeit - kokteiļbārā Minox. Tādēļ mēs, Minox un Mākoņa komanda, vēlamies ielūgt Tevi pavadīt šo spilgto nakti kopā ar mums, baudot izcilus kokteiļus, šampanieti, mūziku un pāri visam - lielisku skatu uz salūtu acu augstumā vairāku stundu garumā.
Aizvadītās meistarklases
Ikgadējais Viskija Pārgājiens meistarklašu grupas biedriem ir klāt. Kā ierasts, sagaidām, kad rudens kļūst dziļāks un dzestrāks, lapas jau vairāk uz zemes nekā kokos, un tā vien prasās ielūzt kādā upītē, cenšoties tikt tai pāri pa baļķi, lai pēc tam sasildītos ar kādu (vai kādiem) dūmaina un ne tik dūmaina viskija malku. Pārgājienā tiek apvienoti 2 mani lieli hobiji - kārtīgs pārgājiens ar bradāšanu, līšanu un rāpšanos un izcils viskijs, kas svaigā gaisā garšo vēl labāk.
Ruma meistarklasē apskatām ruma krāšņo vēsturi no Kolumba laikiem līdz pat mūsdienām. Degustējam galvenos stilus, skaidrojam to atšķirības, pētām dažādo Karību salu kolorītos dzīvesstāstus, ieskatāmies vergturības drūmajā pagātnē un Amerikas koloniju pirmsākumos. Meistarklases laikā pārliecināsimies, cik rums patiesībā ir atšķirīgs un citkārt galīgi nelīdzinās tam rumam, ko esam pieraduši pievienot limonādei.
Mums ir fantastiskas ziņas! Pēc neliela (dažu gadu :) pārtraukuma kokteiļbārā Minox atgriežas Mākoņa komanda, lai uz vienu vakaru vērtu durvis leģendārā austeru un šampanieša svētku apmeklētājiem!
Ne velti esam tik saviļņoti, jo tieši šeit savulaik aizsākām tik populāros un reibinošos austervakarus, kuru neatņemama sastāvdaļa, kā ierasts, ir šampanietis Moët & Chandon un burbuļojoši kokteiļi ar Šampaņas stāstiem Moët Hennessy zīmola vēstneša Oskara Vārenberga sniegumā.
Skotu viena iesala viskiju meistarklase ar īpašu uzsvaru uz ex-burbona mucās izturētiem paraugiem, kas citkārt vēl papildus nogatavināti deserta un citu vīnu mucās. Šajā meistarklasē runāsim par skotu viskija vēsturi, ražošanu un kultūru, taču stilistiski paliksim tieši šajā saulainajā un reizēm nedaudz saldenajā ex-burbona mucu žanrā, kam mūsdienās ir tik daudz ko piedāvāt.
Dzērienu Meistarklases un Lauris Grass sadarbībā ar Riga Wine & Champagne komandu, Aigaru Nordu un Airu Leiti šoruden piedāvā viskija un citu izcilu dzērienu festivālu.
Riga Whisky & Friends jeb Rīgas viskija dzīres Jūs priecēs 21. septembrī, kad Rīgas cirkā pirmoreiz iegriezīsim pamatīgu ballīti prestižāko viskiju, lepnāko kokteiļu, dūšīgāko šefpavāru, zinošāko dzērienu ekspertu un kaislīgāko Baltijas gardēžu kompānijā!
Kas vispār ir džins? Kā to gatavo? No kurienes tas ir cēlies? Vai tā vienkārši ir aromatizēta vodka? Kas tam kopīgs ar terpentīnu? Vai London dry var gatavot arī uz Miera ielas? Šodien džinu, iespējams, ir vairāk kā toniku, tāpēc lūkosim kādi ir vadošie džina stili un ar ko tie atšķiras.
Šajā avantūrā apvienosim 2 savas absolūtas sirdslietas - steikus un pikantos kokteiļus. Meistarklase norisināsies Baložos, kur MeatMe grilbāra saimnieks Jānis Ozols dalīsies ar steika zināšanu pamatiem, runās par dažādiem govs griezumiem, barošanas nozīmi, labākajām gatavošanas tehnikām un, protams, katru dalībnieku cienās ar vairākiem izciliem, dažādu griezumu un izcelsmes steika gabaliem.
Kā slavenākās viskija valstis parasti atpazīstam Skotiju, Īriju, Ameriku un Japānu, taču šajā meistarklasē baudīsim paraugus no netradicionālām viskija zemēm, kā Zviedrija, Jaunzēlande, Taivāna un Izraēla. Mūsdienās viena iesala viskijus ražo visapkārt pasaulei un dara to ļoti labi. Inovatīvie ražotāji eksperimentē ar tehnoloģiju un piedāvā iepriekš nebaudītus garšu salikumus.
Šajā meistarklasē visu uzmanību veltām bezalkoholiskajiem kokteiļiem, kas mūsdienās kļūst aiz vien populārāki. Šādi kokteiļi nereti ir lielāks izaicinājums, nekā alkoholu saturošie maisījumi, jo nav iespējams izmantot garšām pārbagātos liķierus.
Kas vispār ir džins? Kā to gatavo? No kurienes tas ir cēlies? Vai tā vienkārši ir aromatizēta vodka? Kas tam kopīgs ar terpentīnu? Vai London dry var gatavot arī uz Miera ielas? Šodien džinu, iespējams, ir vairāk kā toniku, tāpēc lūkosim kādi ir vadošie džina stili un ar ko tie atšķiras.
Pēc fantastiskā austeru vakara februārī ir pienācis laiks to atkārtot ar vēl lielāku jaudu. Noteikumi nemainās - izcilas austeres Renāra Purmaļa vadībā un šampanietis, ko papildinās Oskara Vārenberga stāsti par Šampaņu.
Vakara ietvaros būs iespēja vērot Renāra roku veiklību, laužot vaļā 6 veidu vissvaigākās austeres, kā arī ielaisties sarunās par austeru veidiem, īpašībām un to ietekmi uz mīlas dzīvi :))
Ar īru viskiju mūsdienās vairāk asociējas cenas ziņā pieejami, bet kvalitatīvi maisītie (blended) viskiji, kā, piemēram, Jameson, pateicoties kuram īru viskijs vispār izdzīvoja tam tik mokošo 20.gadsimtu. Taču patiesībā Īrija tiek uzskatīta par mūsdienu viskija dzimteni un savos zelta laikos pirms Amerikas sausā likuma ar saviem grādīgajiem labumiem apgādāja praktiski visu pasauli. Šobrīd ir novērojama neticami strauja īru viskija renesance - Dublinā viena pēc otras durvis ver atjaunotas vēsturiskās, kā arī pavisam jaunas darītavas, kas piedāvā visu - sākot ar tikai īriem raksturīgo "single pot still" viskiju līdz pat skotu stilā darinātajam "single malt".
Ruma meistarklasē apskatām ruma krāšņo vēsturi no Kolumba laikiem līdz pat mūsdienām. Degustējam galvenos stilus, skaidrojam to atšķirības, pētām dažādo Karību salu kolorītos dzīvesstāstus, ieskatāmies vergturības drūmajā pagātnē un Amerikas koloniju pirmsākumos. Meistarklases laikā pārliecināsimies, cik rums patiesībā ir atšķirīgs un citkārt galīgi nelīdzinās tam rumam, ko esam pieraduši pievienot limonādei.
Skotu viena iesala viskiju meistarklase ar īpašu uzsvaru uz ex-burbona mucās izturētiem paraugiem, kas citkārt vēl papildus nogatavināti deserta un citu vīnu mucās. Šajā meistarklasē runāsim par skotu viskija vēsturi, ražošanu un kultūru, taču stilistiski paliksim tieši šajā saulainajā un reizēm nedaudz saldenajā ex-burbona mucu žanrā, kam mūsdienās ir tik daudz ko piedāvāt.
Šoreiz kūdrainos un dūmainos viskijus baudīsim no dažādām pasaules malām, kas ļaus paraudzīties uz šī viskija stila plašo amplitūdu un dažādajiem stiliem. Kūdraino viskiju tradīcija aizsākusies tieši Skotijā un Īrijā, kur arī šodien atrodami krāšņākie eksemplāri, taču mūsdienās sevi cienošas iesala darītavas iemēģina roku šajā žanrā arī Izraēlā, Indijā, Taivānā un Japānā. Dūmainais iesals nereti joprojām nāk no Skotijas, taču gala rezultāts ir tik ļoti atšķirīgs.
Šajā meistarklasē visu uzmanību veltām bezalkoholiskajiem kokteiļiem, kas mūsdienās kļūst aiz vien populārāki. Šādi kokteiļi nereti ir lielāks izaicinājums, nekā alkoholu saturošie maisījumi, jo nav iespējams izmantot garšām pārbagātos liķierus.
Kas vispār ir džins? Kā to gatavo? No kurienes tas ir cēlies? Vai tā vienkārši ir aromatizēta vodka? Kas tam kopīgs ar terpentīnu? Vai London dry var gatavot arī uz Miera ielas? Šodien džinu, iespējams, ir vairāk kā toniku, tāpēc lūkosim kādi ir vadošie džina stili un ar ko tie atšķiras.
Pa ilgiem laikiem sajutām vēlmi atkārtot sen iesāktu tradīciju - austervakaru ar šampanieša kokteiļiem kopā ar mūsu senu draugu - austeru magnātu Renāru Purmali.
Austeru baudīšanu papildināsim ar Moët&Chandon šampanieša kokteiļiem no īpaši šim vakaram izstrādātas kokteiļkartes. Izlaidīgākie varēs baudīt šampanieti arī tīrajā no paša Moët Hennessy zīmolu vēstneša Oskara Vārenberga rokas.
Iespējams, viens no regulētākajiem dzērieniem pasaulē? Kāds tam sakars ar holandiešiem? Vai paši franči to vispār dzer? Kādēļ izmira 70% Francijas vīnogulāju? Kurš bija Napoleona iecienītākais konjaks? Ja visi konjaki ir brendijs, vai visi brendiji ir konjaks? Vai Ararat ir konjaks?
Šajā 2 stundu konjakam veltītajā piesātinātajā programmā pētīsim konjaka pirmsākumus, to ražošanas tehnoloģiju, galvenos stilus, izmantotās vīnogas, baudīšanas tradīcijas un šī izcilā dzēriena ietekmi uz kultūru.
Ruma meistarklasē apskatām ruma krāšņo vēsturi no Kolumba laikiem līdz pat mūsdienām. Degustējam galvenos stilus, skaidrojam to atšķirības, pētām dažādo Karību salu kolorītos dzīvesstāstus, ieskatāmies vergturības drūmajā pagātnē un Amerikas koloniju pirmsākumos. Meistarklases laikā pārliecināsimies, cik rums patiesībā ir atšķirīgs un citkārt galīgi nelīdzinās tam rumam, ko esam pieraduši pievienot limonādei.
Amerikas viskija meistarklasē pētīsim dažādos viskiju stilus, ko šajā lielajā valstī ražo, un kas nebūt neaprobežojas ar kategorijas slavenāko pārstāvi - burbonu. Izzināsim Jaunās pasaules pirmsākumus, kad kopā ar migrantiem no Eiropas ieradās pirmās viskija tradīcijas. Pētīsim burbona likumdošanu, Kentucky štata vēsturisko nozīmi un ražošanas procesus. Bez burbona apspriedīsim un baudīsim arī citus Amerikas viskija stilus un izpratīsim to atšķirības.
Lai arī viskiju mūsdienās ražo visā pasaulē, tieši skotu viskijs ir to visu tēvs. Tradīcijām bagātais dzēriens mūsdienās joprojām tur augsto kvalitātes latiņu visai pasaulei un piedāvā gan fantastiskus klasiskus eksemplārus, gan arī lieliski konkurē moderno garšu un aromātu piedāvājumā.
Meistarklasē ienirsim līdz pašiem pirmsākumiem, pētīsim šī dzēriena vēsturi, ražošanu, kultūru un, protams, to visu pamīšus arī baudīsim caur savā starpā ļoti atšķirīgiem paraugiem.
Ruma meistarklasē apskatām ruma krāšņo vēsturi no Kolumba laikiem līdz pat mūsdienām. Degustējam galvenos stilus, skaidrojam to atšķirības, pētām dažādo Karību salu kolorītos dzīvesstāstus, ieskatāmies vergturības drūmajā pagātnē un Amerikas koloniju pirmsākumos. Meistarklases laikā pārliecināsimies, cik rums patiesībā ir atšķirīgs un citkārt galīgi nelīdzinās tam rumam, ko esam pieraduši pievienot limonādei.
Ar īru viskiju mūsdienās vairāk asociējas cenas ziņā pieejami, bet kvalitatīvi maisītie (blended) viskiji, kā, piemēram, Jameson, pateicoties kuram īru viskijs vispār izdzīvoja tam tik mokošo 20.gadsimtu. Taču patiesībā Īrija tiek uzskatīta par mūsdienu viskija dzimteni un savos zelta laikos pirms Amerikas sausā likuma ar saviem grādīgajiem labumiem apgādāja praktiski visu pasauli.
Šobrīd ir novērojama neticami strauja īru viskija renesance - Dublinā viena pēc otras durvis ver atjaunotas vēsturiskās, kā arī pavisam jaunas darītavas, kas piedāvā visu - sākot ar tikai īriem raksturīgo "single pot still" viskiju līdz pat skotu stilā darinātajam "single malt".
Ikgadējais Viskija Pārgājiens meistarklašu grupas biedriem ir klāt. Kā ierasts, sagaidām, kad rudens kļūst dziļāks un dzestrāks, lapas jau vairāk uz zemes nekā kokos, un tā vien prasās ielūzt kādā upītē, cenšoties tikt tai pāri pa baļķi, lai pēc tam sasildītos ar kādu (vai kādiem) dūmaina un ne tik dūmaina viskija malku. Pārgājienā tiek apvienoti 2 mani lieli hobiji - kārtīgs pārgājiens ar bradāšanu, līšanu un rāpšanos un izcils viskijs, kas svaigā gaisā garšo vēl labāk.
Dūmi, kūdra, medicīna? Šis noteikti ir specifiskākais viskija stils, kurš nevienu neatstāj vienaldzīgu. Dažreiz nepieciešams laiks, lai to iemīlētu, taču, kad tas notiek, atpakaļceļa vairs nav. Šo meistarklasi veltīsim tieši kūpinātā iesala viskijiem - gan maigākiem, gan traki dūmainiem. Šodien pasaulē slavenākais Skotijas reģions ir tieši kūdraino viskiju mājvieta - Islay sala, taču vēsturiski graudu žāvēšanai kūdru kā kurināmo izmantoja visā Skotijas (un arī Īrijas) teritorijā. Par spīti Islay dominancei, kā retus dārgakmeņus varam sastapt arī dūmakainus Speisaidas eksemplārus.
Ruma meistarklasē apskatām ruma krāšņo vēsturi no Kolumba laikiem līdz pat mūsdienām. Degustējam galvenos stilus, skaidrojam to atšķirības, pētām dažādo Karību salu kolorītos dzīvesstāstus, ieskatāmies vergturības drūmajā pagātnē un Amerikas koloniju pirmsākumos. Meistarklases laikā pārliecināsimies, cik rums patiesībā ir atšķirīgs un citkārt galīgi nelīdzinās tam rumam, ko esam pieraduši pievienot limonādei.
Kas vispār ir džins? Kā to gatavo? No kurienes tas ir cēlies? Vai tā vienkārši ir aromatizēta vodka? Kas tam kopīgs ar terpentīnu? Vai London dry var gatavot arī uz Miera ielas? Šodien džinu, iespējams, ir vairāk kā toniku, tāpēc lūkosim kādi ir vadošie džina stili un ar ko tie atšķiras.
Šajā 2 stundu izsmeļošajā programmā pētīsim ar kadiķogām aromatizētā destilāta pirmsākumus, tā attīstību no Itālijas līdz Holandei un tālāk līdz par Londonai. Iepazīsimies ar destilēšanas tehnikām un kā cauri laikiem mainījušās šī dzēriena garšas, kāpēc tam savulaik pievienoja cukuru un kāpēc reiz to pārtrauca darīt.
Šajā avantūrā apvienosim 2 savas absolūtas sirdslietas - steikus un pikantos kokteiļus. Meistarklase norisināsies Baložos, kur MeatMe grilbāra saimnieks Jānis Ozols dalīsies ar steika zināšanu pamatiem, runās par dažādiem govs griezumiem, barošanas nozīmi, labākajām gatavošanas tehnikām un, protams, katru dalībnieku cienās ar vairākiem izciliem, dažādu griezumu un izcelsmes steika gabaliem.
Amerikas viskija meistarklasē pētīsim dažādos viskiju stilus, ko šajā lielajā valstī ražo, un kas nebūt neaprobežojas ar kategorijas slavenāko pārstāvi - burbonu. Izzināsim Jaunās pasaules pirmsākumus, kad kopā ar migrantiem no Eiropas ieradās pirmās viskija tradīcijas. Pētīsim burbona likumdošanu, Kentucky štata vēsturisko nozīmi un ražošanas procesus. Bez burbona apspriedīsim un baudīsim arī citus Amerikas viskija stilus un izpratīsim to atšķirības.