vmk_cover-degalus.jpeg

“Dzīvā” online viskija meistarklase

“Blendēts iesals” - 12.02.21. 19:00

“Blendēts iesals” (blended malt) apzīmē viskija kategoriju, kur sajaukti vairāki viena iesala viskiji. Vēsturiski Skotijā pamatā dzēra viena iesala viskijus (single malt), taču ar laiku tirgotāji sāka apvienot tukšajās mucās atlikušos viskijus un piedāvāt tos pircējiem par labāku cenu. Drīz pēc tam dzima arī blendētie viskiji, kur papildus tika pievienots arī jaunatklātais graudu viskijs (grain whisky). Blendēta iesala viskijā nereti apvienojas 3 līdz pat 16 dažādi viena iesala viskiji. Šī ir inovācijām bagātākā kategorija, kas salīdzinoši konservatīvo skotu viskiju savieno neierastos veidos un nojauc daudzas robežas.

Meistarklasē stāstīsim par blendētā iesala pirmsākumiem un tā populārākajiem veidiem mūsdienās. Meistarklases īpašais viesis - Valmiermuižas Alus saimnieks Aigars Ruņģis, kurš visiem dalībniekiem būs sarūpējis Degalus paraugus un meistarklases laikā sniegs īsu komentāru. Arī sagaidīšanas kokteili gatavosim uz Degalus bāzes.

Pieejams arī viskija kokteiļu komplekts tiem, kas nevēlas baudīt viskiju tīrajā. Katram dalībniekam pirms meistarklases nosūtīsim kastīti ar kokteili uz blendēta iesala viskija bāzes un 4 lielisku blendēta iesala viskiju paraugiem. Meistarklase norisināsies sestdien, 12. februārī, 19:00 Zoom platformā.

26145786552_5ad0d14889_k.jpg
Aigars un mucu degalus_Meistarklase (6 of 128).jpeg