Lai arī viskijs, visticamāk, ir aizsācies Īrijā un šodien fantastiskus šī dzēriena eksemplārus ražo visā pasaulē, tomēr tieši Skotija ir noteikusi mūsdienu viskija vadošās tendences un tur, manuprāt, mājo labākās darītavas ar senākajām tradīcijām un skaistākajiem "dzīvības ūdens" jeb viskija paraugiem.
Skotijas programmā vairāk fokusējamies uz šī fantastiskā dzēriena pirmsākumiem, ražošanu, galvenajiem stiliem un to atšķirībām. Baudīsim 3 dažādus viena iesala viskijus, kā arī vienu maisītu (blended) eksemplāru. Runāsim par kūdras ietekmi uz gala produktu un mucās izturēšanas nozīmi.
Šai biļetei pieejams arī dāvanu iepakojums - imitēta viskija pudele, kas satur sarullētu ziņojumu ar biļeti. Pudeli rotā etiķete ar uzrakstu "dāvanu karte" un pudele ir mūsu pašu "aizkorķēta" ar kausēto vasku.
Meistarklasē tiekamies Stabu Mākoņa pagrabā 17 viesu lokā, baudām sagaidīšanas kokteili uz viskija bāzes, 4x40g viskiju paraugus un Mākoņa virtuves pagatavotās uzkodas. Meistarklases laikā uz lielā ekrāna rādām prezentāciju ar saturīgu info un bildēm.
Lauris
29765445, lauris@makonis.eu