“Dzīvā” online konjaka meistarklase

“Konjaks. vēsture un stili.” - 09.07.21. 19:00

5f92f7387c49c970519512.png

Arī konjaks ir viens no tiem dzērieniem, ar kuriem jau sen esam ļoti tuvās attiecībās, taču nekad nebijām iedomājušies tam veltīt meistarklasi. Godīgi sakot, tieši daudzo jūsu izrādītā interese lika mums šo domu realizēt dzīvē. Šim it kā aristokrātiskajam dzērienam ir ļoti konservatīvs tēls, taču patiesībā tas ir daudz krāšņāks kā, iespējams, daudzi uzskata. Kā jau “pirmajai” meistarklasei pieklājas, pētīsim konjaka pirmsākumus, ceļosim pa Konjaka reģionu, apskatīsim galvenos stila virzienus un baudīsim 4 izcilus konjakus kā tīrajā, tā arī kokteiļos.

Izbaudi konjaku arī kokteiļos. Konjaka kokteiļi - tā ir atsevišķa biļete, kas paredzēta visiem tiem, kas labprāt piedalītos meistarklasē, taču konjaks tīrā formā nav viņu sirdslieta. Tāpēc esam izstrādājuši 4 craft kokteiļu receptes, kas vienlaikus lieliski parāda katra konjaka raksturu, bet tai pašā laikā arī izbalansē stiprumu un bagātina garšu buķeti. Kokteiļos izmantojam visus tos pašus konjakus, kas piedalās meistarklasē.

Meistarklasē parasti uzņemam 35-50 dalībniekus, lai saglabāta iespēju sarunāties un nebūtu pārāk liels burziņš. Dalībnieki beigās dalās ar savām sajūtām, komentē redzēto un šauj ārā savus mednieku stāstus.

Kā ierasts - konjaku paraugus (4x40ml) un iesildīšanās kokteili (parasti tas ir pašu gatavots Old Fashioned) laicīgi sapakojam kastītēs un ar DPD izsūtām pa Latviju, bet rīdziniekiem piedāvājam saņemt Stabu ielas Mākonī.

Šai biļetei pieejams arī dāvanu iepakojums - imitēta viskija pudele, kas satur sarullētu ziņojumu ar biļeti. Pudeli rotā etiķete ar uzrakstu "dāvanu karte" un pudele ir mūsu pašu "aizkorķēta" ar kausēto vasku.

Tiekamies jau 9. jūlijā 19:00 Zoom platformā.

Lauris & Oskars

29765445, lauris@makonis.eu

 “Dzīvā” online kokteiļu meistarklase

“Džina (kokteiļi)” - 19.06.21. 18:00

Šī ir jau otrā džina meistarklase un tas liecina tikai par to, ka pirmā bija absolūts veiksmes stāsts. Pasaulē džins jau labu laiku ir topā, un izskatās, ka šovasar sasniegsim jaunas virsotnes. Dažas dienas pirms Jāņiem ir perfekts laiks, lai apbruņotos ar atsvaidzinošu kokteiļu idejām brīžos, kad ar alu jau vairs neiet krastā.

Džina meistarklasē baudīsim 4 dažādus džinus, ko papildināsim ar atšķirīgiem tonikiem. Divus no džintonikiem izdaiļosim ar augļu sīrupiem un svaigi spiestām sulām, bet atlikušos divus eksemplārus vērtēsim sajauktus tikai ar vieglu un delikātu toniku - lai labāk sajustu krāšņo botānikas buķeti.

Runāsim arī par džina vēsturi, tā attīstību cauri laikiem, rādīsim bildes un stāstīsim stāstus. Dosim daudz padomus vasarīgu kokteiļu pagatavošanai mājas terases pasākumiem - ar džinu un ne tikai.

Esam atlasījuši, mūsuprāt, spilgtākos un atšķirīgākos džina piemērus no dažādiem stiliem un valstīm. Baudīsim gan klasiskus džintonikus, gan papildinātas versijas, kā arī vienu "gin collins" tipa kokteili, ko pagatavosim visi kopā.

Reģistrējies meistarklasei un saņemsi kastīti ar 4 džinu paraugiem, vairākiem toniku veidiem un visu pārējo nepieciešamo lieliskiem kokteiļiem. Tev jāsarūpē vien glāzes un ledus. Saņemšana Stabu ielas Mākonī vai piegāde ar DPD. Pēc reģistrācijas e-pastā saņemsi visas norādes par pieslēgšanos Zoom platformai.

Šai biļetei pieejams arī dāvanu iepakojums - imitēta viskija pudele, kas satur sarullētu ziņojumu ar biļeti. Pudeli rotā etiķete ar uzrakstu "dāvanu karte" un pudele ir mūsu pašu "aizkorķēta" ar kausēto vasku.

Tiekamies jau 19. jūnijā 18:00 Zoom platformā.

Lauris & Oskars

29765445, lauris@makonis.eu

 “Dzīvā” online viskija meistarklase

“Single malt. Skotija.” - 11.06.21. 19:00

shortBottle_380x850 (1).png

Maijā paņēmām nelielu pauzīti, bet nu jau atkal esam noilgojušies pēc kārtīga, tikai viena iesala viskijam veltīta vakara. Šoreiz starmešu gaismā īpašs gardums, kas atsūtīts speciāli mums pa taisno no The Glenlivet darītavas Skotijā - ekskluzīvais The Glenlivet 18 distillery reserve, kādu citkārt nobaudīt iespējams tikai darītavā uz vietas. Ja ar to vēl nebūtu gana, tad bez liekas vilkšanas garumā prezentējam arī īpašo viesi Chivas Brothers Director of Blending and Inventory - Sandy Hyslop. Sandy pārraudzībā atrodas visas Chivas Brothers ražotnes, 300 noliktavas un 7 miljoni mucu. Tai skaitā arī The Glenlivet. Izmantosim šo ekskluzīvo iespēju aprunāties ar Sandy tiešsaistē no Skotijas, uzzināt sīkāk ko nozīmē pārvaldīt tādu viskija impēriju un kopīgi nobaudīsim īpašo The Glenlivet 18.

Izbaudi viskiju arī kokteiļos. Viskija kokteiļi - tā ir atsevišķa biļete, kas paredzēta visiem tiem, kas labprāt piedalītos meistarklasē, taču viskijs tīrā formā nav viņu sirdslieta. Tāpēc esam izstrādājuši 4 craft kokteiļu receptes, kas vienlaikus lieliski parāda katra viskija raksturu, bet tai pašā laikā arī izbalansē stiprumu un bagātina garšu buķeti. Kokteiļos izmantojam visus tos pašus viskijus, kas piedalās meistarklasē.

Meistarklasē parasti uzņemam 35-50 dalībniekus, lai saglabāta iespēju sarunāties un nebūtu pārāk liels burziņš. Dalībnieki beigās dalās ar savām sajūtām, komentē redzēto un šauj ārā savus mednieku stāstus.

Kā ierasts - viskiju paraugus (4x40ml) un iesildīšanās kokteili (parasti tas ir pašu gatavots Old Fashioned) laicīgi sapakojam kastītēs un ar DPD izsūtām pa Latviju, bet rīdziniekiem piedāvājam saņemt Stabu ielas Mākonī.

Šai biļetei pieejams arī dāvanu iepakojums - imitēta viskija pudele, kas satur sarullētu ziņojumu ar biļeti. Pudeli rotā etiķete ar uzrakstu "dāvanu karte" un pudele ir mūsu pašu "aizkorķēta" ar kausēto vasku.

Tiekamies jau 11. jūnijā 19:00 Zoom platformā.

Lauris & Oskars. 29765445, lauris@makonis.eu

 “Dzīvā” online kokteiļu meistarklase

“Džina (kokteiļi)” - 30.04.21. 19:00

Vasarai strauji tuvojoties, arī vasarīgi kokteiļi drīz kļūs ļoti aktuāli. Un protams atsvaidzinošo kokteiļu neatņemama sastāvdaļa ir tieši džins. Šoreiz visu uzmanību veltīsim nepārspējamajai džina klasikai - "džintonikam", un dažādām mājās viegli atkārtojamām variācijām. Stāstīsim daudz trikus un idejas vasaras dzērienu receptēm.

Esam atlasījuši, mūsuprāt, spilgtākos un atšķirīgākos džina piemērus no dažādiem stiliem un valstīm. Baudīsim gan klasiskus džintonikus, gan papildinātas versijas, kā arī vienu "gin collins" tipa kokteili, ko pagatavosim visi kopā.

Reģistrējies meistarklasei un saņemsi kastīti ar 4 džinu paraugiem, vairākiem toniku veidiem un visu pārējo nepieciešamo lieliskiem kokteiļiem. Tev jāsarūpē vien glāzes un ledus. Saņemšana Stabu ielas Mākonī vai piegāde ar DPD. Pēc reģistrācijas e-pastā saņemsi visas norādes par pieslēgšanos Zoom platformai.

Šai biļetei pieejams arī dāvanu iepakojums - imitēta viskija pudele, kas satur sarullētu ziņojumu ar biļeti. Pudeli rotā etiķete ar uzrakstu "dāvanu karte" un pudele ir mūsu pašu "aizkorķēta" ar kausēto vasku.

Tiekamies jau 30. aprīlī 19:00 Zoom platformā.

Lauris & Oskars

29765445, lauris@makonis.eu

WhatsApp Image 2021-04-12 at 18.34.15.jpeg
Monkey47-1011.jpg

 “Dzīvā” online viskija meistarklase

“kūdrainie” - 17.04.21. 18:00

Dūmi, kūdra, medicīna? Šis noteikti ir specifiskākais viskija stils, kurš nevienu neatstāj vienaldzīgu. Dažreiz nepieciešams laiks, lai to iemīlētu, taču, kad tas notiek, atpakaļceļa vairs nav. Šo meistarklasi veltīsim tieši kūpinātā iesala viskijiem - gan maigākiem, gan traki dūmainiem. Šodien pasaulē slavenākais Skotijas reģions ir tieši kūdraino viskiju mājvieta - Islay sala, taču vēsturiski graudu žāvēšanai kūdru kā kurināmo izmantoja visā Skotijas (un arī Īrijas) teritorijā. Par spīti Islay dominancei, kā retus dārgakmeņus varam sastapt arī dūmakainus Speisaidas eksemplārus.

Viskija kokteiļi - tā ir atsevišķa biļete, kas paredzēta visiem tiem, kas labprāt piedalītos meistarklasē, taču viskijs tīrā formā nav viņu sirdslieta. Tāpēc esam izstrādājuši 4 craft kokteiļu receptes, kas vienlaikus lieliski parāda katra viskija raksturu, bet tai pašā laikā arī izbalansē stiprumu un bagātina garšu buķeti. Kokteiļos izmantojam visus tos pašus viskijus, kas piedalās meistarklasē.

Meistarklasē parasti uzņemam 35-50 dalībniekus, lai saglabāta iespēju sarunāties un nebūtu pārāk liels burziņš. Dalībnieki beigās dalās ar savām sajūtām, komentē redzēto un šauj ārā savus mednieku stāstus.

Kā ierasts - viskiju paraugus (4x40ml) un iesildīšanās kokteili (parasti tas ir pašu gatavots Old Fashioned) laicīgi sapakojam kastītēs un ar Omnivu izsūtām pa Latviju, bet rīdziniekiem piedāvājam saņemt Stabu ielas Mākonī.

Šai biļetei pieejams arī dāvanu iepakojums - imitēta viskija pudele, kas satur sarullētu ziņojumu ar biļeti. Pudeli rotā etiķete ar uzrakstu "dāvanu karte" un pudele ir mūsu pašu "aizkorķēta" ar kausēto vasku.

Tiekamies jau 17. aprīlī 18:00 Zoom platformā.

Lauris & Oskars.

29765445, lauris@makonis.eu

HRH-Prince-Charles-stocking-the-peat-kiln-at-Laphroaig-photo-credit-Laphroaig (1).jpeg
Bog-to-Bottle-composite-1240x696.jpeg
vmk_cover-blackpitts.jpeg

 “Dzīvā” online viskija meistarklase

“jameson. īru viskija karalis” - 01.04.21. 19:00

Jameson ir īru viskija vectēvs, krusttēvs un mazdēls vienā personā. Tas ir viens no senākajiem īru viskija zīmoliem un vēsturiski spēlēja lielu lomu Īrijas viskija eksporta panākumos 19. gadsimtā. Vienlaikus tas ir arī vienīgais īru viskijs, kas izdzīvoja Īrijas viskija krīzi 20. gadsimtā. Un tas ir vienīgais viskijs, kuram pateicoties īru viskijs pēdējos 20 gados kā Fēnikss atdzimst no pelniem. Jameson panākumu vilnis līdzi parāvis lērums jaunas darītavas, kas visas kopā šobrīd īsteno īru viskija renesansi.

Šajā meistarklasē apskatīsim īru viskija pirmsākumus un Jameson būtisko lomu īru viskija kultūras attīstībā. Pētīsim kāpēc Īrijas vadošā industrija gandrīz izputēja no zemes virsas un kā lēnām, bet pamatīgi Jameson izdevās atgūt reiz zaudētās pozīcijas pasaules viskija arēnā. Meistarklases dalībnieki saņems degustācijas komplektus ar 2 gataviem kokteiļiem un vienu "izjaukto" kokteili, kā arī 3 dažādus Jameson paraugus "tīrajā" - Jameson Black Barrel, Jameson IPA un Jameson Stout.

Meistarklasē baudīsim šādus 3 Jameson kokteiļus, no kuriem pirmo gatavosim kopā:

Irish Collins - Jameson Original, pašgatavots rabarberu kordiāls, svaigi spiesta citronu sula, ingvera limonāde. Šo kokteili saņemsi izjauktu pa daļām un to pagatavosim kopā.

Latvian Old Fashioned - Jameson Black Barrel, pašgatavots kvasa sīrups, Angostura un Black Walnuts bitteri.

Street Tiki - Jameson IPA, marakujas biezenis, svaigi spiesta apelsīnu un citronu sula, eksotisko augļu sīrups un ingvera limonāde.

Katrs meistarklases dalībnieks dāvanā no Jameson saņems arī Jameson kokteiļu mērglāzi, kafijas krūzi, kāršu komplektu un Jameson glāzi pirmā kokteiļa pagatavošanai. Degustācijas komplektu iespējams saņemt Mākonī, Stabu 42, vai ar piegādi uz Omniva pakomātu. Meistarklase norisināsies platformā Zoom. Meistarklases garums 2h.

Tiekamies jau 1. aprīlī 19:00 Zoom platformā.

Lauris & Oskars

29765445, lauris@makonis.eu

_MG_9332.jpg
_MG_9437.jpg

 “Dzīvā” online viskija meistarklase

“Amerikas viskijs” - 27.03.21. 18:00

Burbons pavisam noteikti ir pasaulē pazīstamākais amerikāņu viskiju veids, taču tas nebūt nav vienīgais viskijs, kādu gatavo Amerikā. Kādi ir burbona likumi? Kāpēc to vēsturiski ražo Kentucky štatā? Ar ko tas atšķiras no kukurūzas viskija? Un kas ir rudzu viskijs? Un kāpēc Jack Daniel’s nav burbons? Par šo un daudz ko citu runāsim Amerikas viskiju meistarklasē.

Pieejams arī viskija kokteiļu komplekts tiem, kas nevēlas baudīt viskiju tīrajā. Katram dalībniekam pirms meistarklases nosūtīsim kastīti ar kokteili uz amerkiāņu viskija bāzes un 4 lielisku amerikāņu viskiju paraugiem. Meistarklase norisināsies sestdien, 27. martā, 18:00 Zoom platformā.

John-A-Leach-New-York-City-agents-1920 (2).jpg

“Dzīvā” online ruma meistarklase

“Rums. vēsture un stili.” - 13.03.21. 18:00

Lai arī jau gadiem vadām viskija meistarklases, rums vienmēr bijis klātesošs. Īpaši pēdējā gada laikā paši esam daudz nopietnāk pievērsušies rumam un piedāvājam ruma meistarklases saviem korporatīvajiem klientiem. Sakarā ar lielo draugu un paziņu interesi, uzsākam arī "dzīvās" ruma meistarklases.

Degustējamo rumu sortiments sastāv no izciliem un ekskluzīviem premium rumiem. Šajā programmā no dažādiem leņķiem apskatām ruma vēsturi, cukura attīstību, jaunās pasaules atklāšanu, kolonizācijas periodu, starpvalstu politiskās un ekonomiskās attiecības, tā laika kultūru, sadzīvi, Karību jūras salu atšķirības, dažādu rumu veidu izcelsmi un to raksturīgākās iezīmes. Kā puzli saliekam "lielo" bildi ar ruma lomu vēsturē un tā vietu starp pārējiem dzērieniem agrāk un šodien.

Meistarklasē baudīsim 4 pavisam atšķirīgus rumus, kur katrs nācis no savas valsts un gatavots citādākā tehnikā. Vēsturiski rumus iedala balstoties uz nacionālo piederību kādai no Karību salas kolonizējušām lielvalstīm - Spānijai, Anglijai un Francijai. Pirmais rums (Clement) nāk no Franču salas Martinikas un pārstāv šauro franču agricole rumu žanru. Tas ir gatavots no cukurniedru sulas, kurpretim lielākais vairums pasaules rumu tiek ražoti no melases. Otrais rums (Plantation) nāk no vēsturiski vienas no nozīmīgākajām ruma salām - Barbadosas, un pārstāv milzīgo britu ruma kategoriju. Kā trešo baudīsim Kubas rumu (Havana Club), kas pasaulē pazīstams ar savu vieglo stilu un klasificējams kā spāņu stila pārstāvis. Lai arī ceturtais rums arī pieskaitāms pie spāņu izcelsmes, tas nāk no Kolumbijas (Dictador) un tiek gatavots no cukurniedru medus. Tas ir īpašs eliksīrs - kafija un tumšā šokolāde.

Ruma kokteiļi - tā ir atsevišķa biļete, kas paredzēta visiem tiem, kas labprāt piedalītos meistarklasē, taču rums tīrā formā nav viņu sirdslieta. Tāpēc esam izstrādājuši 4 craft kokteiļu receptes, kas vienlaikus lieliski parāda katra ruma raksturu, bet tai pašā laikā arī izbalansē stiprumu un bagātina garšu buķeti.

Kā ierasts - rumu paraugus (4x40ml) un iesildīšanās kokteili (parasti tas ir pašu gatavots Old Fashioned) laicīgi sapakojam kastītēs un ar Omnivu izsūtām pa Latviju, bet rīdziniekiem piedāvājam saņemt Stabu ielas Mākonī.

Šai biļetei pieejams arī dāvanu iepakojums - imitēta viskija pudele, kas satur sarullētu ziņojumu ar biļeti. Pudeli rotā etiķete ar uzrakstu "Dāvanu karte" un pudele ir mūsu pašu "aizkorķēta" ar kausēto vasku. Pudele paredzēta gadījumiem, kad vēlaties biļeti pasniegt kā pārsteigumu pirms meistarklases. Paši dzērienu paraugi ir pieejami meistarklases nedēļā sākot ar ceturtdienas 12:00. Ja vēlaties saņemt šo fizisko noformējumu, lūdzu sazinieties ar mums un varēsiet to saņemt Stabu ielas Mākonī - 29765445, lauris@makonis.eu.

Tiekamies jau 13. martā 18:00 Zoom platformā.

Lauris & Oskars

Online VMK - 1 of 1.jpeg

“Dzīvā” online viskija meistarklase

“Skotija. Single Malt” - 27.02.21. 18:00

Single Malt jeb viena iesala viskiji no Skotijas ir mūsu senākā aizraušanās un, mūsuprāt, interesantākie viskiji pasaulē. Lai arī Skotija nav diez ko liela, tās viskiji savā starpā atšķiras tik ļoti, ka brīžiem liekas katrs no tiem būtu pelnījis atsevišķu kategoriju. Runāsim par pašiem pirmsākumiem, par Skotijas klaniem, par viskija likumiem, par pirmajiem blendiem, par karalieni Viktoriju un Skotiju mūsdienās.

Īpašais viesis - Chivas Brothers globālais zīmola vēstnesis Tristan Campbell, kurš tiešraidē no Skotijas dažās minūtēs izvedīs mūs ekskursijā pa skotu viskija karalistes skaistākajiem nostūriem. Vakara nagla - vismaz 18 gadus mucā gulējušais The Glenlivet 18.

Viskija kokteiļi - tā ir atsevišķa biļete, kas paredzēta visiem tiem, kas labprāt piedalītos meistarklasē, taču viskijs tīrā formā nav viņu sirdslieta. Tāpēc esam izstrādājuši 4 craft kokteiļu receptes, kas vienlaikus lieliski parāda katra viskija raksturu, bet tai pašā laikā arī izbalansē stiprumu un bagātina garšu buķeti.

Meistarklase norisināsies sestdien, 27. februārī, 18:00 Zoom platformā.

image.jpeg
the-glenlivet-single-malt-scotch-whisky-winchester-collection.jpg
vmk_cover-degalus.jpeg

“Dzīvā” online viskija meistarklase

“Blendēts iesals” - 12.02.21. 19:00

“Blendēts iesals” (blended malt) apzīmē viskija kategoriju, kur sajaukti vairāki viena iesala viskiji. Vēsturiski Skotijā pamatā dzēra viena iesala viskijus (single malt), taču ar laiku tirgotāji sāka apvienot tukšajās mucās atlikušos viskijus un piedāvāt tos pircējiem par labāku cenu. Drīz pēc tam dzima arī blendētie viskiji, kur papildus tika pievienots arī jaunatklātais graudu viskijs (grain whisky). Blendēta iesala viskijā nereti apvienojas 3 līdz pat 16 dažādi viena iesala viskiji. Šī ir inovācijām bagātākā kategorija, kas salīdzinoši konservatīvo skotu viskiju savieno neierastos veidos un nojauc daudzas robežas.

Meistarklasē stāstīsim par blendētā iesala pirmsākumiem un tā populārākajiem veidiem mūsdienās. Meistarklases īpašais viesis - Valmiermuižas Alus saimnieks Aigars Ruņģis, kurš visiem dalībniekiem būs sarūpējis Degalus paraugus un meistarklases laikā sniegs īsu komentāru. Arī sagaidīšanas kokteili gatavosim uz Degalus bāzes.

Pieejams arī viskija kokteiļu komplekts tiem, kas nevēlas baudīt viskiju tīrajā. Katram dalībniekam pirms meistarklases nosūtīsim kastīti ar kokteili uz blendēta iesala viskija bāzes un 4 lielisku blendēta iesala viskiju paraugiem. Meistarklase norisināsies sestdien, 12. februārī, 19:00 Zoom platformā.

26145786552_5ad0d14889_k.jpg
Aigars un mucu degalus_Meistarklase (6 of 128).jpeg

 “Dzīvā” online viskija meistarklase

“Skotija. Ex-burbona muca” - 26.11.21. 19:00

Gada tumšākais laiks ir klāt un šis ir lielisks brīdis, lai mēs visi atkal tiktos Online Viskija Meistarklasē. Šoreiz to veltīsim savai tuvākajai tēmai - skotu viena iesala viskijam. Mani absolūti mīļākie singlmalti ir tādi, kas ekskluzīvi noturēti tikai ex-burbona mucās, kā rezultātā tiem piemīt daudz salduma, ziedu, ābolu un vaniļas notis. Kārtējo reizi esam tikuši pie, manuprāt, fantastiski skaistiem eksemplāriem.

Izbaudi viskiju arī kokteiļos. Viskija kokteiļi - tā ir atsevišķa biļete, kas paredzēta visiem tiem, kas labprāt piedalītos meistarklasē, taču viskijs tīrā formā nav viņu sirdslieta. Tāpēc esam izstrādājuši 4 craft kokteiļu receptes, kas vienlaikus lieliski parāda katra viskija raksturu, bet tai pašā laikā arī izbalansē stiprumu un bagātina garšu buķeti. Kokteiļos izmantojam visus tos pašus viskijus, kas piedalās meistarklasē.

Meistarklasē parasti uzņemam 35-50 dalībniekus, lai saglabāta iespēju sarunāties un nebūtu pārāk liels burziņš. Dalībnieki beigās dalās ar savām sajūtām, komentē redzēto un šauj ārā savus mednieku stāstus.

Kā ierasts - viskiju paraugus (4x40ml) un iesildīšanās kokteili (parasti tas ir pašu gatavots Old Fashioned) laicīgi sapakojam kastītēs un ar DPD izsūtām pa Latviju, bet rīdziniekiem piedāvājam saņemt Stabu ielas Mākonī.

Šai biļetei pieejams arī dāvanu iepakojums - imitēta viskija pudele, kas satur sarullētu ziņojumu ar biļeti. Pudeli rotā etiķete ar uzrakstu "dāvanu karte" un pudele ir mūsu pašu "aizkorķēta" ar kausēto vasku.

Šī meistarklase ir iespējama pateicoties mūsu dzērienu partnera - veikalu tīkla Alkoutlet atbalstam.

Tiekamies jau 26.novembrī 19:00 Zoom platformā.

Lauris & Oskars

29765445, lauris@makonis.eu

Īru viskija online meistarklase 23.01.21. 18:00

Īri un skoti jau izsenis ir strīdējušies kurš tad pirmais sāka darināt viskiju, taču nav nekādu šaubu par to, ka sākumā visā pasaulē dzēra tieši un tikai īru viskiju. 19. gadsimtā 90% no pasaules viskija nāca tieši no Īrijas. Īru viskiju dzēra ne tikai Īrijā, bet arī Amerikā un pat Skotijā skotu viskija vietā labprātāk izvēlējās tieši īru viskiju. Šī tendence sāka mainīties tikai 19.gs beigās un 20.gs. sākumā, kad īru viskija industrija piedzīvoja smagu lejupslīdi, par kuras iemesliem un sekām sīki un smalki stāstīsim šajā online meistarklasē.

Pieejams arī viskija kokteiļu komplekts tiem, kas nevēlas baudīt viskiju tīrajā. Katram dalībniekam pirms meistarklases nosūtīsim kastīti ar kokteili uz īru viskija bāzes un 4 lielisku īru viskiju paraugiem. Meistarklase norisināsies sestdien, 23. janvārī, 18:00 Zoom platformā.

 
Biggest-moments-in-Irish-whisky-history.jpg